Slik lager du vietnamesisk iskaffe – steg for steg
Vietnamesisk iskaffe, også kjent som Cà Phê Sữa Đá, er en forfriskende, kraftig og søt kaffeopplevelse du kan lage hjemme på få minutter. Med sin intense smak og søte undertone er den blitt en favoritt blant kaffeelskere over hele verden. Hva du trenger Vietnamesisk kaffe (mørkbrent robusta eller blanding) Phin filter (vietnamesisk kaffefilter) Søtet kondensert melk Isbiter Kokende vann Et høyt glass og en kopp til brygging Slik gjør du det – trinn for trinn 1. Forvarm Phin-filteret Skyll det med varmt vann for å varme det opp og sikre jevn brygging. 2. Tilsett kondensert melk Ha 2–3 spiseskjeer søtet kondensert melk i bunnen av glasset. Juster etter hvor søt du vil ha kaffen. 3. Mål opp kaffen Bruk ca. 2 ss vietnamesisk kaffe og hell det i filteret. Rist litt for å jevne det ut. 4. Sett på pressen og hell vannet Trykk lett ned med filterpressen. Hell 20 ml varmt vann først og la det blomstre i 30 sekunder. Deretter heller du over ca. 80–100 ml varmt vann. 5. La det dryppe Bryggingen t
5. april 2025